به سوی پایداری در توسعه

توسعه پایدار، پیشرفت همه‌جانبه و مسئولیت اجتماعی سازمانی-از نگاه هامون طهماسبی

به سوی پایداری در توسعه

توسعه پایدار، پیشرفت همه‌جانبه و مسئولیت اجتماعی سازمانی-از نگاه هامون طهماسبی

به سوی پایداری در توسعه

از جست و جو و دغدغه برای ساختن جامعه‌ای بهتر، به مفهوم «توسعه پایدار» رسیدم و این، زمینه‌ای است که در این سال‌ها فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و مشاوره‌ای من را به سوی خود همگرا کرده است.
این وبلاگ قرار است ان شاء الله به شکلی ساده و بی‌تکلف، برخی از مشاهدات، تجربه‌ها، فکرها و دغدغه هایم را در این حوزه با مخاطبان به اشتراک بگذارد.
و البته حتما لازم است تاکید کنم که «توسعه پایدار» برای من دقیقا آنچه که در مغرب زمین درس داده می‌شود نیست و حرف‌های زیادی درباره آن و مفاهیم مرتبط نظیر «پیشرفت» دارم؛ لذا تاکید زیادی دارم که به ویژه در حوزه جامعه و فرهنگ، خود بایستی مولد و نظریه‌پرداز برای بازتعریف این پارادایم پیشران دنیای امروز باشیم.
عکس بالای وبلاگ را در کردستان زیبا گرفته‌ام و بسیاری از چیزهایی را که از توسعه پایدار می‌خواهم، مختصر و مفید بیان می‌کند: زندگی‌ای از نظر اقتصادی آبرومند، در دامان طبیعتی زیبا و سرسبز و در بستر جامعه‌ای شاداب که فرهنگ اصیل بومی خود را حفظ کرده و با حضور آرامش بخش «خانواده ایرانی» به عنوان رکن بی‌بدیل آن، به سوی سعادت می‌رود.
هامون طهماسبی

بایگانی

سه شنبه 10 مهر، یک روز خوب بود. اولین جلسه از نشست های «توسعه پایدار برای ایران» را در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف برگزار کردیم. جلسه با استقبال خیلی خوب همراه بود و همان طور که انتظار می رفت، داستان عاشقانه و متفاوت آقا و خانم صنعتی در راه اندازی گلاب زهرا، به عنوان یکی از برترین شرکت های تولید گلاب دنیا و البته یکی از بهترین نمونه های کسب و کار اجتماعی دوران معاصر، شرکت کنندگان را تحت تاثیر قرار داد.

گزارشی از این نشست(که برای انتشار در سایت پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف) تهیه شده است را عینا در ادامه مطلب، برای اطلاع تان آورده ام.

اطلاعات بیشتر راجع به این نشست ها و جلسات بعدی آن را می توانید در وبسایت مدرسه توسعه پایدار ببینید(کلیک کنید).


داستان یک کسب و کار عاشقانه

شاید کمتر کسی بداند مرغوب ترین گلاب دنیا در کرمان به دست می آید و وسیع ترین گلستان های گل محمدی کشور در دل دشت های کم آب و بادخیز استان کرمان قرار دارند.

سه شنبه 10 مهر 1397، دانشکده مدیریت و اقتصاد، میزبان نشستی بود که به داستان شکل گیری پرورش گل محمدی در لاله زار و پیدایش کارخانه گلاب زهرا اختصاص داشت که دره زیبای لاله زار را در مدتی کمتر از سه دهه به یکی از مهمترین کانون های تولید گل و گلاب ایران و جهان تبدیل کرده است. پیدایش گلاب زهرا، یک داستان خاص، متفاوت، عاشقانه و الهام بخش است. همایون صنعتی و خانمش شهیندخت صنعتی، در اواسط دهه50 شمسی، به منطقه لاله زار کرمان آمدند و با تلاش و زحمت و عشق فراوان توانستند کشاورزی منطقه را از کشت خشخاش و تریاک به گل محمدی تغییر دهند و بنای یک کسب و کار اجتماعی و البته در کلاس جهانی را پایه ریزی کنند که نه تنها یکی از با کیفیت ترین گلاب های دنیا را تولید می کند، بلکه در تولید روغن گل ارگانیک، در دنیا به نوعی انحصار دارد.



در بخش اول این نشست، مستند «بانوی گل سرخ»-ساخته مجتبی میرطهماسب که روایتی است از چگونگی پیدایش گلاب زهرا برای حضار اکران شد و در قسمت دوم با حضور مدیرعامل گلاب زهرا و آقای سلیمان شادروان(یکی از همراهان زنده یاد همایون صنعتی و خانمشان)، به بررسی ابعاد اجتماعی و متفاوت این کسب و کار اجتماعی پرداخته شد. کسب و کارهای اجتماعی، یک دغدغه و ماموریت اجتماعی در شکل گیری و اداره خود دارند که آنها را از سایر بنگاه های اقتصادی متمایز می کند. اختصاص بیشتر سهام و سود کارخانه به خیریه صنعتی(با ماموریت سرپرستی ایتام شهر کرمان)، سهیم بودن کشاورزان گل محمدی در سود کارخانه، رعایت اصول کسب و کار منصفانه، اولویت استخدام پرسنل کارخانه با بچه های پرورشگاه و مردم بومی لاله زار، رابطه نزدیک و صمیمی و دوستانه مدیران کسب و کار با پرسنل و مردم بومی، پایبندی به اصول کشت ارگانیک و دوستدار محیط زیست، و دریافت گواهینامه های تجارت اخلاقی از مراجع بین المللی از جمله وجوه اجتماعی گلاب زهرا و تلاشهای زنده یاد آقا و خانم صنعتی در لاله زار بوده است که در نشست از سوی سخنرانان بر آن تاکید شد. در این جلسه که با پرسش های حضار هم همراه بود، مدیرعامل گلاب زهرا به مخاطبان قول دادند که بر اصول اجتماعی بنیانگذاران گلاب زهرا پایبند بمانند و این میراث را حفظ نمایند.

نکته ای دیگری که از سوی آقای طهماسبی دبیر جلسه بر آن تاکید شد این بود که در روزگاری که خبرهای منفی و تیره زیاد پخش می شود، این رسالت بر عهده ما دانشگاهیان است که خبرهای خوب و متفاوت از نوع های دیگه نگاه به زندگی و کسب و کار را شناسایی و ترویج کنیم. داستان های زیادی از جنس گلاب زهرا که بسیاری از مردم و نسل آینده از آنها خبر ندارند و می توانند الهام بخش و انگیزاننده برای همه کسانی باشد که دل در گرو آبادی و پیشرفت میهن عزیزمان دارند.



این برنامه که با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد، اولین جلسه از سلسله نشست‌های «توسعه پایدار برای ایران» بود که توسط «مدرسه توسعه پایدار»(یکی از برنامه های پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف) و با همراهی حامیان آن(انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و انجمن دانشجویی مدیریت) از مهر 1397 شروع شده است. این نشست‌ها به بررسی مسائل مهم و اولویت‌های توسعه پایدار ایران در بخش‌های دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بین‌المللی و با هدف ترویج مفاهیم مرتبط و راه‌کارهای عملیاتی برای فعالین و علاقه‌مندان حوزه توسعه پایدار برگزار می‌شود. برای دریافت فایل صوتی این جلسه و نیز اطلاع از جلسات بعدی می توانید در کانال تلگرام یا خبرنامه مدرسه عضو شوید(کلیک کنید).


۹۷/۰۷/۲۲
هامون طهماسبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی